неділя, 18 березня 2018 р.



 «І мене в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій,
не забудьте пом’янути незлим тихим словом».

Цими берез­невими днями виповнилася 204 річниця  від дня народження славного сина України Т.Г.Шевченка.
У всьому світі вшановується пам'ять цієї людини, митця слова і пензля, легенди нашого народу. Не забули про нього згадати і в стінах Великознам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3.
Тарас Шевченко – велична постать історичного та літературного життя нашої України. Його справедливо називають великим українцем, адже у ньому наша історія, наша мрія, наша надія.
Через усе життя проніс великий Кобзар палку любов до рідної землі, до неньки – України, у своїх творах нагадував про минулу славу України і закликав до патріотизму та великої любові до рідної землі.
Ім’я великого Кобзаря ми часто згадуємо і будемо згадувати, бо він подарував нам безцінний скарб. Цей скарб – його чудові твори, в яких струменить любов до Батьківщини та турбота про її майбутнє.
Щороку в школі згадуємо  про славетного сина українського народу. І цей рік не виняток, ми скористалися ігровою технологією – квест.
Мета  заходу: згадати  про славетного сина українського народу та дізнатися, хто ж є кращим Шевченкознавцем. У грі брали участь три команди:   з  9 - го, 10 – го та  11 - го класів. Заздалегідь учні отримали вимоги: підібрати назву, девіз та емблему. Також були і рекомендації :
-         знати життєвий  шлях Т.Шевченка;
-         знати творчість письменника;
-         вміти розгадувати кросворди, ребуси.
І ось настав той час, відчувався піднесений настрій. Команди,  по - святковому одягнені (дотримуючись українських традицій), з нетерпінням чекали початок змагань. Капітани отримали маршрутні листи  - гра почалась.
До складу  команд увійшли кращі з кращих учнів школи. 

 




















 9 клас:  Веретеніна Катерина – капітан, Щедріна Валерія, Фурсова Ілона,  Кравченко Ганна, Графський Володимир,  Волошкіна Христина.









  












10 клас:   Фільова Тетяна – капітан, Аліфанова Дар’я, Галкіна Ганна, Дюжикова Аліна, Степаненко Юлія.
        

















11 клас: Іванова Тетяна – капітан, Бочкарьова Марина, Зуб Ганна, Селіверстова Анжела, Харитонов Олексій. 
Почесне І місце посіла  команда 11 класу, на ІІ місці – 9 клас і ІІІ місце за 10 класом.
Це лише гра. У ній повинні бути перемоги й поразки. Але найголовнішим результатом таких змагань є те,  щоб  усім було цікаво, щоб  згадали творчість Шевченка, віддали йому шану, виявили свої знання і творчі здібності. Перемогу отримали всі, бо здобули нові знання, відкрили  для себе щось цікаве, нове. А це найкраща нагорода.
Пропонуємо і Вам приєднатися до гри, виконати деякі завдання і відчути смак перемоги над собою.